Μέρκελ για επιχειρείν: Μείωση φόρων χωρίς να θιγεί το πλεόνασμα

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 20:14
UPD:20:22
REUTERS/COSTAS BALTAS

Μείωση της φορολογίας χωρίς να επηρεαστούν τα πλεονάσματα, περισσότερες μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια διοίκηση και προσπάθειες στον τραπεζικό κλάδο, ήταν οι βασικές θέσεις, όπως διατυπώθηκαν από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε Έλληνες επιχειρηματίες, σε γεύμα στη Γερμανική πρεσβεία.

Δείχνοντας ότι έχει βαθιά γνώση των πραγμάτων για την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ, σε συζήτηση με τους Ν. Καραμούζη, πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Μ. Μαΐλη, πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Ευτύχη Βασιλάκη, πρόεδρο της Aegean, Μ. Τζαμάζ, πρόεδρο της COSMΟΤΕ, Ευ. Μυτιληναίο, πρόεδρο του Ομώνυμου Ομίλου, και Μελίνα Τραυλού, ιδιοκτήτρια ναυτιλιακής εταιρείας, αναφέρθηκε σχεδόν σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τη φορολογία, η εκτίμηση της Άγκελα Μέρκελ είναι ότι θα πρέπει να μειωθεί, αλλά αυτό να μη γίνει σε βάρος του πλεονάσματος, διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα που παραμένει «ευαίσθητη».

Εκτίμησε, επίσης, ότι στη Δημόσια διοίκηση δεν έχει γίνει αρκετή πρόοδος - αν και έχει σημειωθεί γενικότερα πρόοδος στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων -, καθώς και ότι η χώρα χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη ανοικτά μέτωπα για τις τράπεζες και ότι γίνεται προσπάθεια για να επιλυθούν. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Eurobank και τη συγχώνευση με την Grivalia.

Σε ό,τι αφορά ευρύτερα την Ευρώπη, τάχθηκε υπέρ της κοινής άμυνας στην Ε.Ε. και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να διολισθήσει σε πολιτικές λαϊκισμού, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει με επιτυχία ΗΠΑ και Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα