Ρωσία: Μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 30.000 βαρέλια ημερησίως

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 19:43
UPD:19:44
REUTERS/VASILY FEDOSENKO

Η Ρωσία σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, άρχισε από τον Ιανουάριο να μειώνει την παραγωγή πετρελαίου στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΠΕΚ κατά 30.000 και πλέον βαρέλια ημερησίως, ενώ προτίθεται να φθάσει την μείωση αυτή στα 50.000 βαρέλια ημερησίως, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

Ο Νόβακ επεσήμανε ότι η ημερομηνία της επόμενης υπουργικής συνάντησης του ΟΠΕΚ δεν έχει ακόμη ορισθεί, αλλά πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, γνωστός ως ΟΠΕΚ, και η Ρωσία, συμφώνησαν στη Βιέννη τον Δεκέμβριο να περιορίσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια του 2018, η τιμή του πετρελαίου εμφάνισε σωρευτικές απώλειες άνω του 20%, καθώς παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, οι ανησυχίες για τα υψηλά αποθέματα παραμένουν στο ακέραιο.

Είναι ενδεικτικό ότι τα επίπεδα παραγωγής αργού στη Ρωσία είναι τα υψηλότερα των τελευταίων τριών δεκαετιών, ενώ σε επίπεδα - ρεκόρ βρίσκονται και οι πετρελαϊκές εξαγωγές στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από TASS



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα