Πώληση συμμετοχής στην Ελλάκτωρ

Προς αποχώρηση από το μετοχικό κεφάλαιο ο Δ. Κούτρας
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 12:31
UPD:12:32

Από την έντυπη έκδοση 

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Την αποχώρησή του και από το μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ δρομολογεί ο Δημήτρης Κούτρας, πρώην μέλος της ανώτατης διοίκησης του κατασκευαστικού ομίλου, επικεφαλής της θυγατρικής του Άκτωρ, ο οποίος έχει δεσμευτεί για την εξαγορά του 20% της Intrakat, θυγατρική της Intracom, στην οποία έχει αναλάβει τη θέση του προέδρου.

Μέσω του Χρηματιστηρίου χθες πούλησε περίπου το μισό της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ. Ειδικότερα, η συναλλαγή αφορούσε δύο πακέτα μετοχών που αντιστοιχούν συνολικά στο 3,39% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου (6 εκατ. μετοχές) με τιμή ανά μετοχή 1,25 ευρώ. Το συνολικό τίμημα ήταν 7,5 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα της κίνησης αυτής η τιμή της μετοχής της Ελλάκτωρ έκλεισε χθες στο 1,34 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 8,94%.

Ο Δ. Κούτρας διατηρεί μαζί με την οικογένειά του ακόμα ένα ποσοστό περίπου 3,5% της Ελλάκτωρ.

Η συναλλαγή έγινε μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας Ambrosia Capital, η οποία διοικείται από τους Τάσο Αστυφίδη και Σταύρο Ανάγνου. Δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιος είναι ο τελικός αγοραστής, ωστόσο, πιθανολογείται ότι μπορεί να είναι το επενδυτικό κεφάλαιο Amber Capital (είναι ένα από τα funds που εκπροσωπείται από την Ambrosia) το οποίο υπήρξε και στο παρελθόν μέτοχος της Ελλάκτωρ. Μάλιστα, είχε πουλήσει τις μετοχές του το περασμένο καλοκαίρι στους Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιτσάντση, πριν από την ιστορική γενική συνέλευση τον Ιούλιο, κατά την οποία οι προαναφερόμενοι απέκτησαν τον έλεγχο του κατασκευαστικού ομίλου από τους Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα.

Ο κ. Κούτρας διατηρεί μαζί με την οικογένειά του ακόμα ένα ποσοστό περίπου 3,5% της Ελλάκτωρ. Η εξαγορά του 20% της Intrakat έναντι τιμήματος 8 εκατ. ευρώ (ανακοινώθηκε στις 30 Αυγούστου 2018) δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά, καθώς -όπως σημειώνεται από τον ίδιο- εκκρεμεί σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία διερευνά το ερώτημα του κατά πόσον τίθεται θέμα ανταγωνισμού το ίδιο πρόσωπο να συμμετέχει με τα συγκεκριμένα ποσοστά ταυτόχρονα στις δύο κατασκευαστικές εταιρείες. 

Όπως εκτιμάται, το γεγονός ότι το ποσοστό του κ. Κούτρα έχει μειωθεί κάτω από το 5% θα λειτουργήσει θετικά στο να εξασφαλίσει το «πράσινο φως» από την Επιτροπή. Ο ίδιος δεν αποκλείει να πουλήσει και τις υπόλοιπες μετοχές του στην Ελλάκτωρ το επόμενο διάστημα, θεωρώντας ότι δεν έχει λόγο να παραμείνει απλός μέτοχος. 
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα