Αναζητεί κατεύθυνση η Wall Street

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 18:53
UPD:19:01
REUTERS/ANDREW KELLY

Πρόσημο αναζητούν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, μετά από ένα τετραήμερο ανοδικό ράλι.

Οι ελπίδες για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας άρχισαν να περιορίζονται ή τουλάχιστον να μπαίνουν σε μία πιο ρεαλιστική βάση.

Αυτήν την ώρα (18.50 ώρα Ελλάδας), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1%, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,1%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί άνοδο 0,1%.

Πάντως, το ανοδικό ράλι των προηγούμενων ημερών έφερε ελπίδες στους επενδυτές πως η Wall Street θα αφήσει πίσω της την πτωτική εικόνα του Δεκεμβρίου.

Στην Ευρώπη, με θετικά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν να καταγράφουν περιορισμένες στις περισσότερες περιπτώσεις απώλειες. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,5%, με τον γερμανικό DAX να καταγράφει κέρδη 0,3% και τον γαλλικό CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,2%.

Στον ευρωπαϊκό νότο κέρδη 0,6% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται κατά 0,4%. Στο κόκκινο η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,8%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,3%.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα