Citi: Τα θετικά και τα αρνητικά σημάδια για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως το 2019

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 18:00
UPD:18:05
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με ανάμικτες προσδοκίες μπαίνει στο 2019 ο παγκόσμιος επιχειρηματικός τομέας, με φόντο τις αναταράξεις στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Όπως σημειώνει σε ανάλυσή της η Citi, αφενός τα εταιρικά και μακροοικονομικά στοιχεία αποπνέουν υγεία σε γενικές γραμμές, ωστόσο από την άλλη πλευρά ορισμένοι δείκτες χρηματοπιστωτικών αγορών, όπως η μεγαλύτερη μεταβλητότητα των μετοχών, δείχνουν αυξανόμενους κινδύνους.

Κατά τη Citi, τα αυξανόμενα επιτόκια των ΗΠΑ ενδέχεται επίσης να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στο δολάριο με αυξανόμενους κινδύνους για τις αναδυόμενες αγορές.

Η Citi παρατηρεί ότι, καθώς η δυναμική της αύξησης του ΑΕΠ επιβραδύνεται και γίνεται λιγότερο ισορροπημένη σε ολόκληρο τον πλανήτη, η ανάπτυξη μιας ισχυρής στρατηγικής ανάπτυξης γίνεται βασική προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις όλων των τομέων.

Αναφέρει, δε, ότι οι εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις εξαγορές για να ξεπεράσουν την έλλειψη ευκαιριών οργανικής ανάπτυξης.

Η Citi στέκεται στις εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες διεύρυναν τη συνολική τους αξία στην αγορά μετοχών.

Προειδοποιεί επίσης ότι οι εμπορικές εντάσεις θα παραμείνουν βασικός κίνδυνος το 2019.

Όπως αναφέρει, οι εκτιμήσεις των κερδών έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά, τόσο για τις αμερικανικές εταιρείες με έκθεση στην Κίνα όσο και για τις κινεζικές επιχειρήσεις με έκθεση στις ΗΠΑ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα