Ζεσταίνουν τις αγορές οι θερμές συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 11:34
UPD:11:36
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

To απροσδόκητα θερμό κλίμα στις συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και η αλλαγή ρητορικής από τον Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στον «δράκο» αποδεικνύεται ικανό να ζεστάνει και τις αγορές. 

Οι δείκτες παρουσιάζουν  σημαντική άνοδο ανά την Ευρώπη, σήμερα Τετάρτη, ενώ σε μίνι ράλι επιδόθηκαν νωρίτερα και οι ασιατικές μετοχές. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,9% με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πατούν γκάζι, τις τεχνολογικές και τις πετρελαϊκές να κερδίζουν επίσης έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και το σύνολο σχεδόν των κλάδων να κινείται ανοδικά. 

Κέρδη άνω του 1% εξασφαλίζουν DAX στη Φραγκφούρτη, CAC 40 στο Παρίσι και FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ στο +0,8% είναι και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, όπου δεν έχουν φύγει εντελώς από το προσκήνιο οι ανησυχίες για τη μορφή, που θα λάβει το Brexit. 

Στην Ασία, τα μεγαλύτερα κέρδη εξασφάλισε το Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να ενισχύεται 2,27%. Πιο «μαζεμένα» τα κέρδη στην κυρίως Κίνα, με το Σύνθετο Δείκτη στη Σαγκάη να καταγράφει άνοδο 0,7% Στο +1,1% και ο Nikkei στο Τόκιο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα