ΧΑ: Άνοδος με οδηγό τις τράπεζες

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:42
UPD:15:46
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρείται η αξία των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, Τρίτη, με την κακοκαιρία, αλλά και τα σύννεφα στην πολιτική ζωή να αποθαρρύνουν τις μεγάλες κινήσεις. Ωστόσο το θετικό κλίμα που επικρατεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τις μετοχές σε υψηλά τριών εβδομάδων, βοηθά τον Γενικό Δείκτη να κινηθεί ανοδικά. 

Στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 0,6% στις 624,54 μονάδες, με τον τζίρο να είναι λίγο πάνω από τα 15 εκατ. ευρώ. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να εξασφαλίζει κέρδη 2,7%. Οι τράπεζες έχουν ακόμη μπροστά τους μεγάλες προκλήσεις με κυριότερη αυτή των κόκκινων δανείων και ο δείκτης τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών εξακολουθεί να είναι 53% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν πριν από έναν χρόνο. Ωστόσο με την κυβέρνηση αλλά και την ΤτΕ να προωθούν σχέδιο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων υπάρχουν προσδοκίες για καλύτερες ημέρες και στις τραπεζικές μετοχές. 

Οι κλάδοι ακίνητης περιουσίας και τεχνολογίας ακολουθούν στη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο 1,3% και 1,1% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα υπό πίεση βρίσκεται ο κλάδος εμπορίου, με απώλειες 1,6%, όπως επίσης οι κλάδοι πετρελαίου (-1%) και πρώτων υλών (-0,8%), που χθες είχαν εξασφαλίσει κέρδη. 

 naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα