Eυρωπαϊκές αγορές: Σε υψηλά τριών εβδομάδων... μέσω Κίνας

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:27
UPD:15:30
REUTERS/STAFF

Σε υψηλά τριών εβδομάδων έχουν σκαρφαλώσει σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω προσδοκιών για βήματα σύγκλισης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, των οποίων ο «πόλεμος» έχει πληγώσει βαθύτατα τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Κανείς δεν μπορεί πάντως να πει με βεβαιότητα, εάν το θετικό αυτό κλίμα, που έχουν γεννήσει οι σινο-αμερικανικές συνομιλίες θα έχει διάρκεια. Όχι μόνο γιατί το αποτέλεσμά τους είναι εξαιρετικά αβέβαιο, αλλά και γιατί τα στοιχεία, που αποκαλύπτουν ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, η Γερμανία, ασθενεί πληθαίνουν. 

Οι επενδυτές αφήνουν πάντως προς το παρόν κατά μέρος τις ανησυχίες για τη βουτιά στη γερμανική βιομηχανική παραγωγή και τις παραγγελίες και με το βλέμμα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο οδηγούν τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600  σε άνοδο 1,2%. Όμιλοι λιανικής και τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ και ο τεχνολογικός κλάδος ανακάμπτει, παρά τη νέα προειδοποίηση για τις επιπτώσεις του αυξανόμενου ανταγωνισμού- αυτή τη φορά από τη Samsung

Ανά την ήπειρο, τα μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζουν οι γαλλικές μετοχές, με τον δείκτη CAC 40 να ενισχύεται 1,5%. Ακολουθεί μα άνοδο 1,2% ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στη Φραγκφούρτη ο Dax ενισχύεται 1% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι στο +0,8%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα