Danone: Μεγάλη ζήτηση στην Ασία, αύξηση 15% των πωλήσεων

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 09:38

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, της τάξης του 15%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής γιαουρτιού στον κόσμο, Groupe Danone, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδά της στην Ασία.

Οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν στα 3,53 δισ. ευρώ (4,37 δισ. δολ.) από 3,08 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 9%, έναντι της πρόβλεψης της Danone τον Φεβρουάριο για αύξηση από 5% έως 7%, σε αυτήν τη βάση.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Franck Riboud, μπαίνει σε νέες αγορές, όπως τη Ρωσία και πουλά σκέλη της, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε γαλακτοκομικά προϊόντα, μπισκότα και μεταλλικό νερό. Αυτή η στρατηγική, βοήθησε την Danone, την εταιρεία παραγωγής των μπισκότων Lu, εμφιαλώτρια του μεταλλικού νερού Evian, να εμφανίσει ισχυρότερη ανάπτυξη πέρυσι, από την αντίστοιχη των ανταγωνιστριών της, όπως της Unilever.

Οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας, σημείωσαν άνοδο 1,1 ευρώ, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας χθες στα 99,4 ευρώ η μία στο Παρίσι. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 35%, τη μεγαλύτερη, μεταξύ των 14 μετοχών των εταιρειών που αποτελούν τον Bloomberg Europe Food Index. Η χρηματιστηριακή αξία της Danone, ανέρχεται σε περίπου 26,3 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα