International Power: 1,14 δισ. δολ. για εργοστάσιο της Sempra

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 09:51

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά εργοστασίου καύσης άνθρακα στο Τέξας, από την Sempra Energy και την Riverstone Holdings LLC, αντί του ποσού του 1,4 δισ. δολ., έκλεισε η International Power Plc, ιδιοκτήτρια 17 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας στη Βρετανία, προκειμένου να επεκταθεί στη δεύτερη πιο πολυπληθή πολιτεία των ΗΠΑ.

Η International Power, που εδρεύει στο Λονδίνο, είπε ότι η παραγωγή 632 μεγαβάτ στο εργοστάσιό της Coleto Creek Power Plant, θα συμπληρωθεί κατά 3.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενεργείας που παράγεται με την καύση φυσικού αερίου, στο Τέξας, που αποτελεί περίπου τα 2/3 των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ. Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της International Power.

Η Sempra, με έδρα το Σαν Ντιέγκο, η οποία αγόρασε το εργοστάσιο το 2004 μέσω venture με την Riverstone και την Carlyle Group, θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση μέρους των επενδύσεων ύψους 10 δισ. δολ., μέσα στην επόμενη πενταετία στις υποδομές φυσικού αερίου και στα συστήματα ηλεκτρικής ενεργείας. Τα εργοστάσια ηλεκτρικής ενεργείας που καίνε άνθρακα, έχουν αυξηθεί σε αξία μαζί με την αύξηση των τιμών φυσικού αερίου, που συχνά καθορίζουν και τις τιμές ηλεκτρικού στο Τέξας.

Το venture των Sempra και Riverstone, πουλά το εργοστάσιο, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Σαν Αντόνιο, υπερδιπλάσια από ό,τι το αγόρασαν από την American Electric Power Co., προς 430 εκατ. δολάρια. Η Riverstone, χρηματιστηριακός οίκος, που διαχειρίζεται 6 δισ. δολ., επένδυσε στο εργοστάσιο μαζί με την Carlyle Group, μέσω της Carlyle/Riverstone Global Energy & Power Fund II.

«Είχαμε μία εκπληκτική απόδοση», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της Sempra, Mark Snell, 49 ετών, μιλώντας από τηλεφώνου, συμπληρώνοντας: «Επαναπροσδιορίζουμε το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών μας στοιχείων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα