EKT: Προσωρινοί διαχειριστές στην ιταλική Banca Carige

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 12:16
UPD:12:17
EPA/LUCA ZENNARO

Συνεχίζονται τα προβλήματα για την ιταλική τράπεζα Banca Carige, καθώς λίγες ημέρες μετά την ακύρωση του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης, η ΕΚΤ προχώρησε στην τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κεντρική τράπεζα διόρισε τρεις προσωρινούς διαχειριστές και μία εποπτική επιτροπή, σε αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο έχει ήδη παραιτηθεί.

Στόχο αποτελεί, σύμφωνα με την ΕΚΤ, «η διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και η αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων για μία βιώσιμη πορεία».

Ως προσωρινοί διαχειριστές ορίστηκαν οι Φάμπιο Ινοσένζι, Πιέτρο Μοντιάνο και Ραφαέλε Λενέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρηματιστηριακές αρχές του Μιλάνου έχουν αναστείλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Banca Carige, προκειμένου να αποφευχθούν οι ακραίες διακυμάνσεις.

Τον Δεκέμβριο, οι μέτοχοι της τράπεζας απέρριψαν το σχέδιο έκδοσης νέων μετοχών, το οποίο αποσκοπούσε στην άντληση πρόσθετων κεφαλαίων 400 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο σχέδιο εντασσόταν στο ευρύτερο πλάνο διάσωσης του ιταλικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, το οποίο στόχευε στη θωράκιση του τραπεζικού τομέα και στην αποτροπή ακόμη μίας τραπεζικής κατάρρευσης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα