STMicroelectronics: Προβλέπει αύξηση 18% των πωλήσεων το τρίμηνο

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 08:50

ΑΥΞΗΣΗ έως 18%, ενδέχεται να σημειώσουν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα έσοδα της μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών της Ευρώπης, STMicroelectronics NV, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς πουλά περισσότερα chip, τα οποία επιτρέπουν στα κινητά τηλέφωνα να αναπαράγουν βίντεο και μουσική.

Οι πωλήσεις ενδέχεται να αγγίξουν τα 2,41 δισ. δολ. έως 2,55 δισ. δολ. έναντι 2,16 δισ. δολ. σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της STMicroelectronics.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο εμφάνισε κέρδη μετά από ζημίες το προηγούμενο έτος, καθώς η ζήτηση για κινητά τηλέφωνα, ώθησαν ανοδικά τις πωλήσεις των chip που χρησιμοποιούνται σε κινητά, σε συνδυασμό με τη μείωση των εκτάκτων εξόδων της εταιρείας.

Οι μετοχές της STMicroelectronics, έχουν σημειώσει άνοδο 3,4% στο Μιλάνο φέτος, φθάνοντας στα 15,68 ευρώ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της να φθάνει τα 14,2 δισ. ευρώ (17,6 δισ. δολ.). Η άνοδός τους ήταν χαμηλότερη της ανόδου του Philadelphia Semiconductor Index, ο οποίος από την έναρξη του 2006, σημείωσε άνοδο 7,7%.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 132 εκατ. δολ. ή 14 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στη 1 Απριλίου, έναντι ζημίας 31 εκατ. δολ. ή 3 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της STMicroelectronics. Η ανακοίνωση έγινε μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις chip προβλέπεται φέτος να αναρριχηθούν 9,5%, φθάνοντας στα 257,7 δισ. δολ., σύμφωνα με την Gartner Inc. τον Φεβρουάριο. Πέρυσι τον Μάϊο, η Gartner προέβλεπε ότι οι πωλήσεις το 2006 θα σημειώσουν άνοδο 6,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα