«Αποστάσεις» του Χ.Α. από το ράλι στη Wall Street

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 11:51
UPD:11:53
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με μεγάλη επιφύλαξη υποδέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών το χθεσινοβραδινό θεαματικό ράλι της Wall Street, καθώς η ελληνική αγορά φαίνεται πως δεν συμμερίζεται το κλίμα αισιοδοξίας που επικράτησε στους αμερικανικούς δείκτες.

Χαρακτηριστικά, ο Γενικός Δείκτης, περίπου μία ώρα μετά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ενισχύεται οριακά κατά 0,05% και διαμορφώνεται στις 608,88 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται μετά βίας στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο τραπεζικός κλάδος εμφανίζει μικτά πρόσημα, καθώς η Alpha Bank υποχωρεί κατά 1,90% ενώ η Εθνική Τράπεζα αυξάνεται κατά 0,67%. Από την πλευρά τους, Eurobank και Τρ. Πειραιώς σημειώνουν κέρδη κατά 1,65% και κατά 1,20% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές, μετά από την τριήμερη αργία, δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αντιστρέψουν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Δείκτης απώλεσε το 6% της αξίας του.

Το θολό τοπίο στις τράπεζες, η εορταστική ραστώνη και η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία συνιστούν σημαίνοντα προσκόμματα στο αγοραστικό «πνεύμα» των επενδυτών, οι οποίοι προτιμούν να στραφούν σε ασφαλέστερα καταφύγια.

Αντίστοιχη είναι άλλωστε και η «εικόνα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,52%, δείχνοντας να μην ακολουθεί το εντυπωσιακό ράλι της Wall Street.

Υπενθυμίζεται ότι ο Dow Jones, το βράδυ της Τετάρτης, εμφάνισε κέρδη άνω των 1.000 μονάδων, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια άνοδο όλων των εποχών και ανακτώντας ένα μέρος των απωλειών των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στο μεταξύ, στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεχωρίζει η άνοδος της μετοχής του Τιτάνα κατά 1,90% αλλά και η πτώση των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής και του ΟΛΠ κατά 1,60% και κατά 1,35% αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι τίτλοι του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν διακυμάνσεις εντός του στενού ορίου του +/- 1%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα