Vinci: Μερίδιο ελέγχου στο Γκάτγουικ έναντι 3,7 δισ,

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 11:48
UPD:11:55
REUTERS/Toby Melville

Στην εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίο στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ προχωρά η Vinci, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει την παρουσία της στον τομέα των υποδομών για αερομεταφορές με ένα μεγάλο κέντρο στο Λονδίνο. 

Ο γαλλικός κολοσσός θα αποκτήσει συγκεκριμένα μερίδιο 50,01% από επενδυτές, στους οποίους περιλαμβάνονται τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Άμπου Ντάμπι και της Αυστραλίας, καταβάλλοντας το ποσό των 2,9 στερλινών (3,7 δισ. δολάρια). Η υφιστάμενη μεγαλομέτοχος Global Infrastructure Partners θα διαχειριστεί το υπόλοιπο 49,99%. 

Με 45,7 εκατομμύρια επιβάτες το 2018, το Γκάτγουικ θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο παγκόσμιο δίκτυο της Vinci. Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο που έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις από τον ανταγωνισμό και ειδικά από το Χίθροου, που είναι το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη. Πριν από λίγο καιρό επικράτησε χάος και ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις εξαιτίας πτήσεων από drones.

Πριν από τη συμφωνία η διοίκηση του Γκάτγουικ είχε ανακοινώσει σχέδια για επενδύσεις 1,1 δισ. στερλινών προκειμένου να αναβαθμίσει δύο τερματικούς σταθμούς μέσα στην επόμενη πενταετία. 

nafrtemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα