Συνάντηση Σιούφα με Γερμανούς επιχειρηματίες

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 18:21

Με ομάδα 40 Γερμανών επιχειρηματιών από το Μόναχο που βρίσκονται στη χώρα μας συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σιούφας ενημέρωσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, με βασικούς μοχλούς το νέο φορολογικό νόμο, που μειώνει τους συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων μέχρι δέκα εκατοστιαίες μονάδες, τον αναπτυξιακό νόμο, που επιχορηγεί τα επενδυτικά σχέδια έως το 55%, το νέο καθεστώς αδειοδότησης των επιχειρήσεων και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα».

Επίσης, παρουσίασε τις αναπτυξιακές προοπτικές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα και ανέλυσε τις επενδυτικές ευκαιρίες σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας και ιδιαίτερα στην ενέργεια, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και στην κατοικία.

Τους Γερμανούς επιχειρηματίες συνόδευε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Ελλάδος Βασίλης Τσιούνης και μέλη της διοίκησης της νεοϊδρυθείσας Ευρωπαϊκής Ένωσης Μικρομεσαίων Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα