Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 16 ετών, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τις πωλήσεις της Honda Motor Co., σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα κέρδη της Daiwa Securities Group Inc., της Venture Corp. και της Advanced Semiconductor Engineering Inc.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος αποτελείται από 1.000 και πλέον μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωσε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 138,22 μονάδες, στις 11:37 μ.μ. στο Τόκυο και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Δεκεμβρίου του 1989. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, σημείωσε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 17.149,29 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και την Κίνα.

Στις ΗΠΑ, ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), αναρριχήθηκε 0,6%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών, καθώς τα αποτελέσματα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Anheuser- Busch Cos. και Colgate-Palmolive Co., υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές μετά και από την κυβερνητική έκθεση η οποία έδειξε, ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 1993.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα