Siemens: Τα πρώτα κέρδη υπό τη διοίκηση του Kleinfeld

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 09:41

ΚΕΡΔΗ για πρώτη φορά υπό τη διοίκηση του Klaus Kleinfeld, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, Siemens AG και συμφώνησε να αγοράσει την Diagnostic Products Corp., αντί του ποσού του 1,86 δισ. δολ., για να στηρίξει το σκέλος των ιατρικών της μηχανημάτων.

Τα καθαρά κέρδη, το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης που έληξε τον Μάρτιο, σημείωσαν αύξηση 14%, φθάνοντας στα 887 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) ή 95 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 21%, φθάνοντας 21,5 δισ. ευρώ.

Η Siemens βρίσκεται στο ήμισυ του διετούς προγράμματος επιστροφής στην κερδοφορία των 11 κυρίων σκελών της. Για να επιτύχει τους στόχους έως τον Απρίλιο του 2007 το αργότερο, ο Kleinfeld, μείωσε περίπου 7.000 θέσεις εργασίας ή διέλυσε ζημιογόνα τμήματά της, τα οποία απέφεραν περισσότερα από 3 δισ. ευρώ σε εξαγορές.

Οι μετοχές της Siemens έχουν σημειώσει άνοδο 10% μέσα σε ένα έτος, υστερώντας της ανόδου 13% του γερμανικού δείκτη DAX 30. Η Siemens ανταγωνίζεται με εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της General Electric Co., της Royal Philips Electronics NV της Ericsson AB.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα