Αλαβάνος: Η εικόνα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, «εικόνα όλης της Ελλάδας»

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 13:36

Με τη διοίκηση της εταιρείας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

Σε δηλώσεις μέσως μετά το τέλος των επαφών του ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε από την κυβέρνηση:

α) να επιμείνει στην εκτέλεση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας

β) να αξιοποιήσει το ρόλο της ως μεγάλου πελάτη των Ναυπηγείων και να ζητήσει την εκπόνηση προϋποθέσεων και κριτηρίων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των Ναυπηγείων

γ) να αξιοποιήσει τις ενισχύσεις που θα δοθούν για την κατασκευή πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας, προκειμένου να κατασκευαστούν αποκλειστικά σε ελληνικά ναυπηγεία, καθώς και

δ) την εκπόνηση κλαδικής πολιτικής για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας.

Ο κ. Αλαβάνος κατήγγειλε τη γερμανική εταιρεία που έχει την ιδιοκτησία των Ναυπηγείων «για απαράδεκτη στάση», διότι όπως είπε, «δεν επενδύει, δεν ενδιαφέρεται για παραγγελίες, απλώς απομυζά με εύκολο τρόπο ορισμένες κρατικές παραγγελίες του δημοσίου, του Πολεμικού Ναυτικού ή άλλων δημοσίων φορέων και είναι έτοιμη να εκποιήσει τμήματα των Ναυπηγείων, όπως η κατασκευή σιδηροδρομικών συρμών, δημιουργώντας παράλληλα τεράστια ανασφάλεια στους εργαζόμενους, απολύσεις και υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Ο Αλέκος Αλαβάνος χαρακτήρισε την εικόνα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ως «εικόνα όλης της Ελλάδας, εικόνα ενός ιδιωτικού τομέα που λεηλατεί, εικόνα καμένης γης και απουσίας του κράτους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα