Sony: Σημαντική η πτώση των μετοχών

Μετά την εκτίμηση για χαμηλότερα κέρδη
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 08:22

ΤΙΣ μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών, σημείωσαν οι μετοχές της Sony Corp., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, μετά την πρόβλεψή της ότι τα λειτουργικά της κέρδη φέτος, θα είναι χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές της Sony, υποχώρησαν έως 6,1% στο Τόκυο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα λειτουργικά κέρδη θα υποχωρήσουν 48%, στα 100 δισ. γιέν (874 εκατ. δολ.), κυρίως εξ αιτίας του κόστους παραγωγής του παιχνιδιού PlayStation 3. Κατά μέσον όρο, επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα έχει κέρδη 170 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, καθώς αισιοδοξία επικρατούσε ότι θα ανακοινώσει βελτιωμένα κέρδη από τις δραστηριότητές της στον τομέα των ηλεκτρονικών, που αποτελεί περίπου τα 2/3 των λειτουργικών της κερδών. Σήμερα, υποχώρησαν 6%, φθάνοντας στα 5.670 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η πτώση, ήταν η μεγαλύτερη υποχώρηση στις 28 Απριλίου του 2003, όταν η Sony εξέπληξε τους επενδυτές ανακοινώνοντας μεγαλύτερες των εκτιμήσεων ζημίες.

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ξένων επενδυτών αυξήθηκε πλέον του 50% για πρώτη φορά. Οι ξένοι επενδυτές κατείχαν το 50,1% της εταιρείας μέχρι τις 31 Μαρτίου έναντι 49,6%, πριν από έξι μήνες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Atsuo Ohmagari.

Τα καθαρά κέρδη την τρέχουσα χρήση, προβλέπεται να αυξηθούν 5,2%, στα 130 δισ. γιέν και να διαμορφωθούν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, για κέρδη 143 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα