Wall Street: Προσπάθεια αντίδρασης μετά τις ρευστοποιήσεις

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 18:15
UPD:18:24
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Προσπάθεια αντίδρασης καταβάλλει η Wall Street, η οποία αναζητεί πρόσημο στον απόηχο των βαριών απώλειών των τελευταίων ημερών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται αυτήν την ώρα (6.10 μ.μ.) κατά 0,1% (30 μονάδες) «φλερτάροντας» με τις 23.000 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,7%, ενώ ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί οριακά κατά 0,1%. Ώθηση στη Wall Street δίνει σήμερα η μετοχή της Nike, η οποία ενισχύεται κατά 8,3% με φόντο τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά της αποτελέσματα. Τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Dow Jones διολίσθησε κατά 800 μονάδες, ενώ η πτώση τις πέντε προηγούμενες ημέρες άγγιξε τις 1.700 μονάδες.

Στο μεταξύ, καθοδικά κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Οι επενδυτές τρέπονται σε φυγή από το ρίσκο λίγο πριν από το τέλος του έτους, εν μέσω φόβων για το εάν η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αντέξει εμπορικές αντιπαραθέσεις και πολιτικές εντάσεις.

Από την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα για τη Συρία έως την κόντρα Ρεπουμπλικάνων- Δημοκρατικών για την κρατική χρηματοδότηση και από την ανταλλαγή πυρών Πεκίνου- Ουάσιγκτον για οικονομική κατασκοπεία έως την απόφαση της Fed να μην επιβραδύνει το βηματισμό της στην αύξηση επιτοκίων, όλα λειτουργούν ως «βαρίδι» στους δείκτες. 

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,5%, με τον γερμανικό DAX να καταγράφει  απώλειες 0,2% και τον γαλλικό CAC 40 να διολισθαίνει κατά 0,5%. Στον ευρωπαϊκό νότο, απώλειες 1,3% καταγράφει ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 1%. Στο κόκκινο βρέθηκε η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,8%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολισθαίνει κατά 1,4%, οδεύοντας για τη χειρότερη ετήσια επίδοσή του από το 2008, καθώς καταγράφει ετήσιες απώλειες περίπου 13%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα