ΡΑΕ: Γύρω στο 2% η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Λόγω ρήτρας καυσίμων
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 15:48
UPD:15:51

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σκοπεύει να επιτρέψει στη ΔΕΗ να αυξήσει τα τιμολόγια κατά περίπου 2% μέσω ρήτρας καυσίμων, προκειμένου να αντισταθμίσει το υψηλότερο κόστος πετρελαίου.

«Η ΔΕΗ αναμένεται να καταθέσει αίτημα για ρήτρα καυσίμων για να αντισταθμίσει την υψηλότερη τιμή πετρελαίου», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Καραμάνης, επικεφαλής της ΡΑΕ, σε συνέντευξή του στο Reuters. «Η ΡΑΕ θα εγκρίνει (μια ρήτρα καυσίμων). Η ΔΕΗ δεν έχει κάνει επισήμως πρόταση, αλλά θα δούμε μια σύντομα».

«Η αυξανόμενη εξάρτηση της ΔΕΗ στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο προκειμένου να τροφοδοτήσει τις γεννήτριές της την έχουν καταστήσει ευάλωτη σε αλλαγές στις παγκόσμιες τιμές καυσίμων», πρόσθεσε ο κ. Καραμάνης.

«Είναι πολύ λογικό αυτά τα κόστη να αναγνωριστούν, να αντανακλώνται στις τιμές λιανικής με ένα τρόπο που δεν θα είναι μόνιμος», είπε. «Τα τιμολόγια μπορεί να αυξηθούν κατά περίπου 2% λόγω της ρήτρας καυσίμων», δήλωσε ο κ. Καραμάνης.

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ προβλέπει αύξηση 20% - 30% των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, που θεωρούνται από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, τα επόμενα 5-6 χρόνια.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα