Louis Hellenic Cruises: Εγκαίνια κρουαζιερόπλοιου

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 16:05

Το νέο κρουαζιερόπλοιο του στόλου της εγκαινίασε σήμερα στον Πειραιά η Louis Hellenic Cruises παρουσία των υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά καθώς επίσης και σημαντικών εκπροσώπων της ναυτιλίας και του ευρύτερου τουριστικού κόσμου της χώρας. Το υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιο "Sea Diamond" θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου από τον Πειραιά 3ήμερες και 4ήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο.

Το νέο απόκτημα της Louis Hellenic Cruises κατασκευάστηκε το 1986 στη Φινλανδία και έφερε το όνομα "Birka Princess" και ανακαινίστηκε πλήρως το 1999 με δαπάνες που έφτασαν τα 26 εκατ. ευρώ. Το "Sea Diamond" αγοράστηκε από την Louis Hellenic Cruises έναντι του ποσού των 35 εκατ. δολ. και υποβλήθηκε σε νέες εργασίες ανακαίνισης, ύψους 10 εκατ. δολ.

Το "Sea Diamond" έχει χωρητικότητα 22.412 τόνων και μπορεί να μεταφέρει 1.250 επιβάτες σε 570 καμπίνες. Διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς και φιλικής προς το περιβάλλον πλεύσης.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε αναφορά στην ουσιαστική συμβολή της Louis Hellenic Cruises στην αναγέννηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και επισήμανε ότι τέτοιου είδους προσπάθειες δίνουν σημαντική ώθηση «στην ανάπτυξη ναυτιλίας και του τουρισμού, που αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας».

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, συνεχάρη την Louis Hellenic Cruises και τον πρόεδρό της κ. Κωστάκη Λοϊζου για την προσπάθεια που καταβάλουν για την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα και ευχήθηκε «καλή επιτυχία στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Ελλάδα σε διεθνές κέντρο παγκόσμιου τουρισμού».

Ο πρόεδρος του Ομίλου Louis κ. Κωστάκης Λοϊζου τόνισε: «Όραμά μας είναι να συνδέσουμε την ανάπτυξη της εταιρίας μας με την αναζωογόνηση και την ενδυνάμωση της ελληνικής κρουαζιέρας με την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και της Εθνικής Οικονομίας. Με το Sea Diamond κάνουμε άλλο ένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα