Η Fed «οδηγεί» τον Dow στον χειρότερο Δεκέμβριο από τη «Μεγάλη Ύφεση»

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 23:11
UPD:23:13
REUTERS/YURI GRIPAS

Νέα βουτιά παρουσίασαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Ενδεικτικά ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 352 μονάδες ή κατά 1,49% και τερμάτισε στις 23.323 μονάδες, εμφανίζοντας απώλειες 350 μονάδων σε διάστημα μόλις δύο ωρών.

Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 2,17% στις 6.636 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο κατέγραψε μείωση κατά 1,54% στις 2.506 μονάδες.

Η αποψινή βουτιά οφείλεται στη νέα αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, η τέταρτη εντός του 2018, με τη Federal Reserve μάλιστα, να προαναγγέλλει ακόμη δύο γύρους αυξήσεων εντός του 2019.

Οι επενδυτές, αποτιμώντας την επίσημη ανακοίνωση, θεωρούν ότι η αποψινή απόφαση συνιστά προάγγελο συνέχισης του ρυθμού ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής, κάτι στο οποίο αντιτίθενται οι αγορές.

Οι τελευταίες πιστεύουν ότι η άρση των διευκολυντικών μέτρων δημιουργεί αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και καλούν τη Fed να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Σε κάθε περίπτωση, μετά και τη σημερινή συνεδρίαση, οι Dow Jones και S&P 500 οδεύουν προς τον χειρότερο Δεκέμβριο από την Μεγάλη Ύφεση του 1931, έχοντας απολέσει το 8% και το 9%, αντίστοιχα, της αξίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την ανακοίνωση της Federal Reserve, οι αμερικανικοί δείκτες εμφάνιζαν σημαντικά κέρδη, τα οποία προσέγγιζαν το 0,80%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα