KT Freetel: Μείωση των κερδών για πρώτη φορά σε έξι τρίμηνα

Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 08:46

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη, για πρώτη φορά σε έξι τρίμηνα, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός, σημείωσε για πρώτη φορά η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ν. Κορέας, KT Freetel Co.

Το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν 20%, φθάνοντας στα 125 δισ. ουόν (133 εκατ. δολ.) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την αύξηση του κόστους μάρκετινγκ κατά 25%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της KT Freetel. Το λειτουργικό κέρδος υποχώρησε 10%, φθάνοντας στα 171 δισ. ουόν, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,5%, φθάνοντας στο 1,6 τρισ. ουόν.

Η KT Freetel αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει στους καταναλωτές να αλλάξουν εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να αλλάξουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους. Για να περιορίσει την υποχώρηση των κερδών, η KT Freetel συνεργάστηκε με πέρυσι με την NTT DoCoMo Inc. της Ιαπωνίας, για την ανάπτυξη υπηρεσιών τρίτης γενιάς.

Οι μετοχές της KT Freetel σημείωσαν άνοδο 4,3%, φθάνοντας στα 32.700 ουόν η μία στις 10:49 π.μ., ώρα Σεούλ, καθώς αισιοδοξία επικράτησε ότι η εταιρεία ενδέχεται να μειώσει τις δαπάνες προώθησής της, σύμφωνα με τον Lee Shi Hoon, οικονομικό αναλυτή της Hyundai Securities Co.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εννέα οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 129 δισ. ουόν, λειτουργικά κέρδη 196 δισ. ουόν και έσοδα 1,6 τρισ. ουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα