Credit Suisse: Αύξηση των κερδών από την ιδιωτική τραπεζική

Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 08:56

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 36%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, Credit Suisse Group, μετά τις υψηλότερες αμοιβές που έλαβε για την παροχή υπηρεσιών στους πλούσιους πελάτες της, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των μετοχών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,6 δισ. ελβετικά φράγκα (2,1 δισ. δολ.) από 1,91 δισ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα κέρδη της, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των 11 οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 2,04 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η Credit Suisse, η τρίτη σε μέγεθος διαχειρίστρια κεφαλαίων πλουσίων στον κόσμο, ευνοήθηκε από τις αγορές που αύξησαν τα περιουσιακά υπό διαχείριση στοιχεία τους και ενθάρρυναν τους πελάτες να αγοράσουν και να πουλήσουν περισσότερες μετοχές. Η αγοραπωλησία μετοχών στην επενδυτική τράπεζα, είχε καλές επιδόσεις και από τις σωστές τοποθετήσεις της στην αγορά.

Την περασμένη εβδομάδα η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη συγχώνευση τεσσάρων ιδιωτικών τραπεζών που έχει στην κυριότητά της, σε μία, για να αυξήσει τα ετήσια κέρδη της κατά 100 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Οι μετοχές της Credit Suisse, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 16%, έναντι ανόδου 11% των 76 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg European Banks and Financial Services Index. Στις 28 Απριλίου, οι μετοχές της έκλεισαν 1,2% υψηλότερα, στα 77,9 ελβετικά φράγκα η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 97 δισ. ελβετικά φράγκα. Χθες ήταν κλειστό το Χρηματιστήριο της Ελβετίας, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα