Τσιτουρίδης: Το ασφαλιστικό θα κρίνει τον πολιτικό και κοινωνικό πολιτισμό όλων

Εφαρμογή της νομοθεσίας και αξιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων μέχρι το τέλος της τετραετίας
Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 11:59
UPD:12:05

Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που θα κρίνει τον πολιτικό και κοινωνικό πολιτισμό όλων, τόνισε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο υπουργός, εντός της ημέρας αναμένεται ο ορισμός της ημερομηνίας που θα συγκληθεί η επιτροπή της Βουλής, όπως έχει ζητήσει με επιστολή της η κυβέρνηση απο την πρόεδρο του Σώματος Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε πως μέχρι το τέλος της τετραετίας στο ασφαλιστικό θα εφαρμοστεί η νομοθεσία, θα αξιοποιηθούν τα αποθεματικά των ταμείων και θα μπουν οι σταθερές με την αναλογιστική αποτύπωση του θέματος.

Σε ερώτηση εξάλλου για την τροπολογία σχετικά με τους ανέργους στα Κλωστήρια Ναούσης και την πρόωρη συνταξιοδότησή τους, ο υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι πρόκειται για το έσχατο μέτρο, καθώς τα πράγματα στην περιοχή με τους εργαζομένους είχαν φθάσει σε αδιέξοδο και η ανεργία στον κλάδο έφθανε το 50%.

Ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε, πως δεν έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου (όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ), επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση αποτελούσε αίτημα κομμάτων και κοινωνικών φορέων. «Περιμένουμε να δούμε τί θα πουν στη Βουλή όλοι αυτοί που τις τελευταίες ημέρες δημαγωγούσαν», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Τσιτουρίδης είπε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση Επιτροπής που θα εξετάσει τα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ σημείωσε ότι και για τις ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ θα προωθηθεί ρύθμιση, όπως έχει ανακοινωθεί.

Ο υπουργός Απασχόλησης γνωστοποίησε ότι θα συσταθεί Επιτροπή με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδας, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Απασχόλησης, η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα