Νέοι δρόμοι συνεργασίας με τις αραβικές χώρες

Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 19:48

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Ελληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα η σαουδαραβική πλευρά ενδιαφέρεται για επενδύσεις στις κατασκευές και τη ναυτιλία στην Ελλάδα.

Αυτό προέκυψε από τις επαφές του υφυπουργού Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες του Αραβικού Κόλπου. Ο υφυπουργός συνοδέυει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην επίσημη επίσκεψή του σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Μπαχρέιν.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις επαφές του υφυπουργού, σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Δούκας συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους της "Qatar Αir", με τους οποίους συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας με την Ολυμπιακή σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Η αρμόδια Αρχή Iδιωτικών Επενδύσεων S.A.G.I.A. (Saudi Arabian Investment Authority) παρουσίασε στην ελληνικη αποστολή το σχέδιο για την κατασκευή μιας νέας υπερσύγχρονης πόλης, βόρεια της Τζέντα, που θα φέρει το όνομα του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι κατασκευές και η συντήρησή τους, τα οικοδομικά υλικά, οι ιχθυοκαλλιέργειες, τα τρόφιμα αλλά και η ναυτιλιακές συνδέσεις με την Ινδία και το Πακιστάν παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους Ελληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον κ. Παπούλια στην επίσκεψή του σε χώρες του Περσικού Κόλπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα