Τράπεζα της Αγγλίας: Η κλιματική αλλαγή στα stress tests του 2019;

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 13:44
UPD:13:49
REUTERS/PETER NICHOLLS

Δεν είναι μόνο οι εμπορικές αντιπαραθέσεις, η στροφή στη νομισματική πολιτική, οι πιθανές «φούσκες» στις αγορές ενεργητικού ή το πολιτικό ρίσκο, που μπορούν να καταφέρουν ισχυρό πλήγμα σε μία οικονομία. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν τον σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων, που αυτή πυροδοτεί. Έτσι η Τράπεζα της Αγγλίας σκέφτεται σοβαρά να υπολογίσει τις επιπτώσεις της στα επόμενα «τεστ κοπώσεως» των βρετανικών τραπεζών. 

Τα stress tests του 2017 στο λεγόμενο «διερευνητικό σενάριο» έδιναν έμφαση στον ανταγωνισμό από τις ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία για τον χρηματοοικονομικό τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times το αντίστοιχο σενάριο των stress tests του 2019 θα εστιάζει στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της. 

«Από το πρώτο διερευνητικό σενάριο μάθαμε πολλά για το πώς οι τράπεζες διαχειρίζονται ή δεν διαχειρίζονται τέτοιου είδους ζητήματα» δήλωσε στους Financial Times ο Μαρκ Κάρνι. «Η διαδικασία αυτή αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη και τώρα το ερώτημα είναι εάν το σενάριο για την κλιματική αλλαγή θα περιλαμβάνεται στην επόμενη ή τα μεθεπόμενη δοκιμασία» συμπλήρωσε. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα