Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 09:35

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ για δεύτερη ημέρα το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι σημερινή έκθεση θα δείξει ότι η παροχή υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αναπτύχθηκε με χαμηλότερο ρυθμό τον περασμένο μήνα.

Η μείωση του δείκτη Institute for Supply Management, των μη βιομηχανικών προϊόντων, ενδέχεται να αυξήσει την εικοτολογία ότι η Federal Reserve είναι κοντά να κλείσει τον διετή κύκλο της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού. Το ευρώ, πλησιάζει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών, μετά τη χθεσινή έκθεση για τη βιομηχανική παραγωγή του Απριλίου, με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε ετών.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,2646 έναντι του ευρώ στις 12:46 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, από 1,2614 δολ. χθες στη Ν. Υόρκη. Φέτος το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται 6,3% χαμηλότερα. Αγοράστηκε στα 113,21 γιέν από 113,35 γιέν και έχει υποχωρήσει 3,9% μέσα στο 2006. Το δολάριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, θα ισχυροποιηθεί προς τα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών του 1,2690 που άγγιξε στη 1 Μαΐου.

Χθες το δολάριο ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών έναντι του γιέν, μετά τη δήλωση του διοικητή της Fed Ben S. Bernanke, ότι οι αγορές δεν κατάλαβαν τα σχόλιά του την εβδομάδα που πέρασε, καταδεικνύοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να σταματήσει την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα