Telecom N.Z.: Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές

Εν αναμονή νομοθετικής ρύθμισης για πρόσβαση άλλων εταιρειών στο δίκτυό της
Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 11:33

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας Telecom Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ν. Ζηλανδίας, μετά τη ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι η εταιρεία πρέπει να επιτρέψει στις ανταγωνίστριές της να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο δίκτυό της, για να ενθαρρύνει τη χρήση υπηρεσιών ταχείας πρόσβασης στο Internet, με χαμηλότερο κόστος.

Οι μετοχές της Telecom, υποχώρησαν 6,9%, μετά την ανακοίνωση αυτή της κυβέρνησης, για να επιτραπεί στις ανταγωνίστριές της να πουλήσουν τις δικές τους υπηρεσίες Internet και της υπηρεσίες ομιλίας, αντί να μεταπωλούν αυτές της Telecom.

«Αυτά είναι εξαιρετικά άσχημα νέα για την Telecom», ανέφερε ο Graeme Woodbridge, αναλυτής της Commonwealth Securities Ltd. στη Μελβούρνη, συμπληρώνοντας: «Η Telecom θα αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό και στις δύο υπηρεσίες, Internet και ομιλίας και θα δεχθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα περιθώριά της».

Η σχετική κυβερνητική νομοθεσία θα ισχύσει από τις αρχές του 2007.

Οι μετοχές της Telecom Australian, σημείωσαν απώλειες 33 σεντς, φθάνοντας στα 4,43 δολ. Αυστραλίας η μία στις 3:43 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 21%, καθώς ανησυχία επικράτησε για τη σχετική, με την πρόσβαση άλλων εταιρειών, νομοθετική ρύθμιση. Η ανακοίνωση, έγινε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Ν. Ζηλανδίας, όπου πρωταρχικά διαπραγματεύθηκαν οι μετοχές της Telecom.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα