EMI: Απερρίφθη η προσφορά της για εξαγορά της Music Warner

Με αποτέλεσμα την πτώση των μετοχών της
Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 11:52

ΠΡΟΣΦΟΡΑ, 28,50 δολ. ανά μετοχή για την εξαγορά της Warner Music, η οποία όμως απερρίφθη, έκανε η τρίτη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, EMI Group Plc. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της.

Η EMI, προσφέρθηκε στη 1 Μαΐου να αγοράσει όλες της προνομιούχες μετοχές της Warner Music, της τέταρτης μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, με συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ΕΜΙ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Warner από την πλευρά της, «πληροφόρησε» την ΕΜΙ ότι δεν επιθυμεί να αρχίσει διαπραγματεύσεις, αναφορικά με την πρόταση για εξαγορά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΜΙ, συνεχίζει να πιστεύει ότι μία εξαγορά της Warner Music από την ΕΜΙ θα είναι πολύ ελκυστική για τους μετόχους και των δύο εταιρειών, αλλά δεν θα επιδιωχθεί μία εμπορική συναλλαγή που θα έχει αποτέλεσμα την αύξηση της αξίας και των κερδών για τους μετόχους της ΕΜΙ», είπε η εταιρεία.

Το 2000 έγινε μια προσπάθεια συγχώνευσης της ΕΜΙ με την Warner Music, αλλά απορρίφθηκε από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού. Η βιομηχανία μουσικής συρρικνώνεται καθώς οι πωλήσεις CD μειώνονται εξ αιτίας της πειρατείας και των εναλλακτικών μορφών διασκέδασης, ενώ οι πωλήσεις ψηφιακής μουσικής δεν έχουν ακόμη ανακάμψει από την πτώση τους.

Οι μετοχές της ΕΜΙ σημείωσαν απώλειες έως 13,75 πένες, ποσοστό 4,9%, φθάνοντας στις 268,25 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 271,5 πένες η μία στις 8:47 π.μ. στο Λονδίνο. Χθες, οι μετοχές της Warner Music, έκλεισαν στα 27,29 δολ. η μία.

Η ΕΜΙ ανακοίνωσε ότι θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις, όπως αρμόζει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα