Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας να σημειώσουν απώλειες για πρώτη φορά μέσα σε αυτήν την εβδομάδα. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, όπως της BHP Billiton και της Posco, οδηγούν την πτώση μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις στις ΗΠΑ, που τόνωσαν τις ανησυχίες ότι τα βασικά επιτόκια δανεισμού θα συνεχίσουν να αυξάνονται στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – απώλεσε 0,3%, φθάνοντας στις 361,74 μονάδες στις 10:50 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Ο κλάδος των εταιρειών με υλικά, σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία και την Κίνα, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 1,2%, Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη που εμφάνισε η Westpac Banking Corp. Απώλειες σημείωναν και οι μετοχές της New Zealand's Telecom Corp., στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης να ανοίξει το δίκτυο της εταιρείας στους ανταγωνιστές της.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης όδευε να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου έξι ετών. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry Co. μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση του στόχου τιμής της μετοχής της από την Goldman Sachs Group Inc.

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες, ενώ ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και τη Μαλαισία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουνίου, υποχώρησε 3,1%, φθάνοντας στα 72,28 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά μέσα σε εννέα εβδομάδες, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι τα διυλιστήρια δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τη ζήτηση του καυσίμου κατά την καλοκαιρινή περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα