Kleemann: Ενδιαφέρον για τις αγορές της ¶πω Ανατολής

Εγκαίνια θυγατρικής στη Σερβία
Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 17:42

Εφαλτήριο εισόδου στην ¶πω Ανατολή θα αποτελέσει για τη βορειοελλαδική Kleemann Hellas το γραφείο προώθησης προϊόντων της που λειτουργεί ήδη στο Πεκίνο, με στόχο την εμπορική και παραγωγική επέκτασή της στις αγορές της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νικόλαος Κουκούντζος στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων των εγκαταστάσεων της θυγατρικής «Kleemann Liftovi», που ιδρύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στη Σερβία.

Η Kleemann Hellas, που εξειδικεύεται στους ανελκυστήρες, μακροπρόθεσμα σκοπεύει να προχωρήσει και στην ίδρυση εταιρίας στο Πεκίνο, εκτιμώντας ότι το περιβάλλον στην αγορά της Κίνας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό, δεδομένου ότι συντελείται σημαντική ανοικοδόμηση στη χώρα. «Η αγορά των υδραυλικών ανελκυστήρων στην Κίνα είναι μικρή και στο πλαίσιο αυτό δεν είναι προς όφελος της επιχείρησης να εστιάσει στο συγκεκριμένο τομέα», τόνισε ο κ. Κουκούντζος, υπογραμμίζοντας «αυτό που θα κάνουμε στην Κίνα, θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Αναστάσιος Κυριακίδης, ανακοίνωσε πως στα σχέδια της εταιρίας είναι η είσοδος και στην αγορά της Ινδίας, ενώ στο προσεχές διάστημα θα παραδώσει στην Αίγυπτο τον πρώτο αντισεισμικό ανελκυστήρα (πατέντα της Kleemann), αξίας περίπου 17.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στα Βαλκάνια, στόχος της διοίκησης είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της εμπορικής παρουσίας της εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο μεταξύ η εταιρία ετοιμάζει την παραγωγή μιας νέας σειράς ανελκυστήρων υψηλών ταχυτήτων και μεγάλων διαδρομών. Πρόκειται για επένδυση ύψους 5-6 εκατ. ευρώ. Η νέα γραμμή παραγωγής θα «φιλοξενηθεί» στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Κιλκίς. Σύμφωνα με τον κ. Κουκούντζο έχει ήδη ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη και μέσα στο 2007 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία.

Μέσα στο καλοκαίρι θα τεθεί σε λειτουργία και η θυγατρική της Kleemann στη Ρουμανία, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ (εάν τελικά η εταιρία προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου στην περιοχή του Βουκουρεστίου). Το ποσοστό της Kleemann, στο σχήμα που έχει ήδη συμφωνηθεί, θα φθάνει στο 70%. Σύμφωνα με τον κ.Κυριακίδη, η θυγατρική στη Ρουμανία θα είναι εμπορικού χαρακτήρα.

Σήμερα η διοίκηση της Kleemann Hellas εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις της θυγατρικής της στη Σερβία, «Kleemann Liftovi», η οποία είναι εμπορική. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο κ.Κυριακίδης, μέχρι το τέλος του 2006 θα ξεκινήσει και την παραγωγική δραστηριότητα της εταιρίας στη Σερβία. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται στα 200.000 ευρώ.

Ενδεικτικό των προοπτικών ανάπτυξης της Kleemann Liftovi είναι η σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων της. Πέρσι, οπότε και ιδρύθηκε η εταιρία, ο τζίρος έφθασε τις 860.000 ευρώ. Φέτος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 1,3 εκατ. ευρώ.

Οι εγκαταστάσεις της σερβικής εταιρίας (επένδυση 750.000 ευρώ), βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 10.000 τ.μ. Η συμμετοχή της Kleemann Hellas στο μετοχικό κεφάλαιο της Kleemann Liftovi ανέρχεται στο 60% (το 40% ανήκει σε μέλη της οικογένειας Βελίσκοβιτς).

Τα εγκαίνια της σερβικής θυγατρικής συνέπεσαν με τη συμμετοχή της Kleemann στη διεθνή ετήσια έκθεση «Building & Construction Fair 2006», που ολοκληρώνεται στις 7 Μαϊου και στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 17 ελληνικές εταιρίες.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου για την τρέχουσα χρήση, η Kleemann Hellas, προσβλέπει σε ενοποιημένες πωλήσεις 81,10 εκατ. ευρώ, έναντι 79,25 εκατ. ευρώ το 2005 και καθαρά κέρδη προ φόρων ύψους 10,4 εκατ. ευρώ, από 9,79 εκατ. ευρώ το 2005.

Η Kleemann, μαζί με τις θυγατρικές Klefer, Kleemann Asansor και Kleemann Liftovi, απασχολούν πάνω από 760 εργαζομένους και παράγει περισσότερα από 12.000 συστήματα ανελκυστήρων το χρόνο (το 4% σε τεμάχια της παγκόσμιας αγοράς).

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα