SNS Reaal: Προς πώληση μετοχών αξίας 1,3 δισ. ευρώ

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 09:37

ΣΧΕΔΙΑ, να πουλήσει μετοχές, αξίας έως 1,3 δισ. ευρώ, (1,65 δισ. δολ.) με δημόσια εγγραφή, κάνει η SNS Reaal Groep NV, η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, προκειμένου να επεκτείνει το σκέλος των ασφαλειών και της τραπεζικής της.

Η SNS Reaal πουλά περίπου 70 εκατ. μετοχές από 16 έως 18,50 ευρώ η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Η εταιρεία, που ηγείται από τον Sjoerd van Keulen, αξιολογείται με βάση την κλίμακα τιμής πώλησης των μετοχών της στα 4,3 δισ. ευρώ. Η περίοδος εγγραφής αρχίζει σήμερα και λήγει στις 17 Μαΐου.

Η εταιρεία που εδρεύει στην Ουτρέχτη και διοικείται από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, έχει το 6% της αγοράς καταθέσεων στην Ολλανδία και 15% της αγοράς ασφαλειών ζωής, στην οποία κυριαρχούν εταιρείες, όπως η ING Groep NV και η Aegon NV. Η δημόσια εγγραφή θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ολλανδία, από το 2000 όταν η World Online International μπήκε στο Χρηματιστήριο.

Από τα 70 εκατ. μετοχές που θα πουληθούν, τα 24,5 εκατ. είναι νέες μετοχές που εκδόθηκαν από την SNS Reaal και τα 45,5 εκατ. είναι υπάρχουσες μετοχές που θα πουληθούν από τον οργανισμό. Οι διαχειριστές της πώλησης εκτιμούν ότι η SNS Reaal θα μπει στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ στις 18 Μαΐου.

Η Lehman Brothers Holdings Inc. και η ABN Amro Rothschild, διαχειρίζονται την πώληση μετοχών.

Η SNS Reaal ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2005 ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 12% στα 323 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη από το σκέλος τραπεζικής της εταιρείας, SNS Bank, αυξήθηκαν 35%, φθάνοντας στα 204 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη του σκέλους των ασφαλειών, Reaal Verzekeringen, αυξήθηκαν 9%, φθάνοντας στα 140 εκατ. ευρώ.

Η SNS Reaal κατέχει την πέμπτη κατά σειρά θέση στην αγορά της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μετά την ING, την ABN Amro Holding NV, την Aegon και την Rabobank.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα