Vivo Participacoes: Ζημίες 86,4 εκατ. δολ. το α' τρίμηνο

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 10:34

ΖΗΜΙΕΣ, το πρώτο τρίμηνο εμφάνισε η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Βραζιλίας, Vivo Participacoes SA, αποτέλεσμα της αύξησης των προβλέψεων για το χρέος της, σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος.

Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας ανήλθαν σε 179,3 εκατ. ρεάλ (86,4 εκατ. δολ.) έναντι καθαρών κερδών 42,1 εκατ. ρεάλ, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της Vivo. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 0,6% φθάνοντας στα 2,6 δισ. ρεάλ.

Τον Ιανουάριο, η Telesp Celular Participacoes SA, πήρε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές να ενώσει τις εταιρείες Tele Sudeste Celular Participacoes SA, Tele Leste Celular Participacoes SA και Celular CRT Participacoes SA. Η Telesp Celular, η οποία ελέγχεται από το venture της Vivo, με την Portugal Telecom SGPS SA και την Telefonica Moviles SA, απέσπασε επίσης έγκριση για την αλλαγή της επωνυμίας, σε Vivo Participacoes SA.

Η εταιρεία συνδύασε τα κέρδη το προηγούμενο έτος και τα αντίστοιχα του πρώτου τριμήνου, προκειμένου να είναι συγκρίσιμα.

Η Vivo ανακοίνωσε ότι τα έξοδα των πωλήσεων, αυξήθηκαν 29%, στα 728,1 εκατ. ρεάλ. Οι προβλέψεις για το χρέος σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 161 εκατ. ρεάλ από 88,4 εκατ. ρεάλ το προηγούμενο έτος. Οι προβλέψεις μειώθηκαν από τα 260,8 εκατ. ρεάλ το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη – Ebitda – μειώθηκαν στα 7171,1 εκατ. ρεάλ, από 977,7 εκατ. ρεάλ το προηγούμενο έτος.

Τα Ebitda, υπολογισμένα ως ποσοστό επί των πωλήσεων, μειώθηκαν 27,6% από 37,9%. Οι επενδυτές χρησιμοποιούν τα Ebitda ως μέτρο κερδοφορίας.

Οι μετοχές της Vivo σημείωσαν άνοδο 3,3% για να κλείσουν στα 8,67 ρεάλ η μία χθες. Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 2%, έανντι ανόδου 22% του δείκτη του Χρηματιστηρίου της Βραζιλίας, Bovespa.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα