Cosmote: Προς εξαγορά της Γερμανός

Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών
Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 10:36
UPD:14:04

ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ για την εξαγορά σημαντικού ποσοστού της Γερμανός ΑΒΕΕ βρίσκεται η Cosmote επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της «Ν» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/05/1184471.htm .

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η θυγατρική του ΟΤΕ διεξάγει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον κ. Πάνο Γερμανό, κύριο μέτοχο και ιδρυτή της εισηγμένης εταιρείας Γερμανός ΑΒΕΕ.

Ο κ. Γερμανός κατέχει ποσοστό 34,3% στην εταιρεία, το οποίο αποτιμάται στα 504 εκατ. ευρώ βάσει της τιμής κλεισίματος των 18,02 ευρώ την Πέμπτη.

Οι διαπραγματεύσεις, εφόσον καταλήξουν επιτυχώς, θα οδηγήσουν στην εξαγορά από την Cosmote του ποσοστού συμμετοχής του κ. Π. Γερμανού και συνακόλουθα στην απόκτηση του ελέγχου της Γερμανός ΑΒΕΕ, υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα της Cosmote και τις αρμόδιες αρχές.

Εν όψει των ανωτέρω, και για την προστασία του επενδυτικού κοινού, η Cosmote ζήτησε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της μέχρι και τη Δευτέρα 8 Μαϊου 2006, οπότε η Cosmote αναμένεται ότι θα προβεί σε νέα ανακοίνωση αναφορικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Η Γερμανός έχει 900 καταστήματα στην Ελλάδα, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την ΠΓΔΜ και την Ουκρανία, ενώ έχει ανακοινώσει ότι επιδιώκει να επεκταθεί στην Τουρκία και τη Σερβία φέτος.

Aναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλέξη Πιλάβιο, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών τόσο της Cosmote όσο και του Γερμανού από σήμερα 5 Μαΐου 2006 μέχρι και τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2006 για την προστασία του επενδυτικού κοινού.

Ακολούθως αναστέλλεται προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων με υποκείμενο τίτλο τις μετοχές των παραπάνω εταιρειών.

H ανακοίνωση της Γερμανός

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Γερμανός ΑΒΕΕ, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γερμανός ΑΒΕΕ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι ενημερώθηκε σήμερα από τον κύριο μέτοχο και ιδρυτή της κ. Πάνο Γερμανό, ότι ο κ. Πάνος Γερμανός βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την εταιρία Cosmote Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε. που εφόσον καταλήξουν επιτυχώς, θα οδηγήσουν στην εξαγορά του ποσοστού του κ. Π. Γερμανού και συνακόλουθα στην απόκτηση του ελέγχου της Γερμανός ΑΒΕΕ από την Cosmote, υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα και αρχές. Εν όψει των ανωτέρω, και για την προστασία του επενδυτικού κοινού, η Γερμανός ΑΒΕΕ ζητάει την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της μέχρι και την Δευτέρα 8 Μαΐου 2006, οπότε όπως ενημερώθηκε, τα μέρη αναμένεται να προβούν σε νέα ανακοίνωση αναφορικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων».

Αποχωρεί από τα ΚΑΕ

Η Γερμανός ΑΒΕΕ ανακοίνωσε επίσης ότι αποφάσισε να πωλήσει στη Follie Follie τo 24,67% που κατέχει στην Καταστήματα Αφοροφολογήτων Ειδών, στην τιμή των 15,6 ευρώ ανά μετοχή http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/05/1184607.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα