Αγορές: Θετικό κλίμα στην Ευρώπη μετά το χθεσινό sell-off

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 14:10
UPD:14:12
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σημαντική ανάκαμψη παρουσιάζουν σήμερα τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ανακτώντας ένας μέρος των χθεσινών απωλειών, οι οποίες οδήγησαν τους ευρωπαϊκούς δείκτες στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 6oo ενισχύεται κατά 1,12% στις 347,15 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο κατά 0,61% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη κατά 1,40%.

Στην ευρω-περιφέρεια, παράλληλα, ο γαλλικός CAC 40 αυξάνεται κατά 1,35% και ο ιταλικός FTSE MIB παρουσιάζει βελτίωση κατά 1%. Στη Μαδρίτη, ο ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 1,10%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λαμβάνουν ώθηση κατά κύριο λόγο από τον κλάδο της τεχνολογίας, ο οποίος αυξάνεται κατά 2%, καθώς εκτονώνονται οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, των ΗΠΑ και της Κίνας.

Χθες, το παγκόσμιο sell off πυροδοτήθηκε από την είδηση της σύλληψης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei στο Βανκούβερ του Καναδά, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Στο ταμπλό, ταυτόχρονα, ξεχωρίζει η μετοχή της βρετανικής Tesco, η οποία εκτινάσσεται άνω του 5% χάρη στην αναβάθμιση της σύστασης σε «neutral» από τη BNP Paribas.

Στον αντίποδα, η μετοχή της γερμανικής Fresenius «βουλιάζει» στο 13%, εξαιτίας της υποβάθμισης των μεσοπρόθεσμων προοπτικών για τα εταιρικά αποτελέσματα.

Στο μεταξύ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη ψηφοφορία στο συνέδριο του CDU για τον διάδοχο της Άγκελα Μέρκελ στο «τιμόνι» του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών.

Τέλος, στη Δανία, η γενική συνέλευση των μετόχων της Danske Bank θα συνεδριάσει το απόγευμα, προκειμένου να εκλέξει τον νέο επικεφαλής της τράπεζας, μετά τις «αποκεφαλίσεις» στελεχών, ως απόρροια του σκανδάλου ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα