Ομόλογα: Στροφή στο Νότο από τους επενδυτές

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 14:09
UPD:14:10
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

H βελτίωση του κλίματος στις αγορές μετοχών διαχέεται και σε εκείνη των ομολόγων, με τους επενδυτές να φεύγουν για λίγο από το καταφύγιο των γερμανικών και να στρέφονται στα ομόλογα του Νότου. 

Αν και το πρωί τόσο τα ελληνικά όσο και τα ιταλικά ομόλογα δέχονταν πιέσεις, με τις αποδόσεις τους να ακολουθούν την ανιούσα, οι διαθέσεις των επενδυτών άλλαξαν γρήγορα. Έτσι λίγο πριν τις 14:00 ώρα Ελλάδος η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς διαμορφώνεται στο 4,23%. Πρόκειται για πτώση 0,68% ή τριών μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο και για αισθητή αποκλιμάκωση σε σχέση με το πρωί, όταν η απόδοση είχε φτάσει έως και το 4,36%. 

Την ίδια ώρα η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς καταγράφει πτώση 1,66% ή πέντε μονάδων βάσης, στο 3,15%. Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί από το 3,13% έως και το 3,20%, σε μία ένδειξη της ελαφράς νευρικότητας που εξακολουθεί να επικρατεί  στις αγορές μετά τις χθεσινές αναταράξεις στα χρηματιστήρια. 

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς από την άλλη καταγράφει άνοδο τριών μονάδων βάσης στο 0,255%, ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας στο CDU για τη διαδοχή της Μέρκελ στην αρχηγία του κόμματος. Αύξηση της τάξης των δύο μονάδων βάσης καταγράφουν επίσης οι αποδόσεις των ομολόγων Γαλλίας και Βρετανίας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα