Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 07:01

ΣΕ επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που περιόρισε τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ασίας. Την άνοδο οδηγούσαν οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co.

Οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton και της Rio Tinto Group κινήθηκαν ανοδικά, μετά την άνοδο του χαλκού στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα, αλλά και του χρυσού, σε επίπεδα που είχε αναρριχηθεί πλέον των 25 ετών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στις 142,20 μονάδες στις 11:20 π.μ. στο Τόκυο και στα υψηλότερα επίπεδα 19 ετών. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Ιαπωνία, που αποτελεί περίπου το 60% της χρηματιστηριακής αξίας του MSCI, ο Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,8%, φθάνοντας στις 17.286,16 μονάδες, καθώς οι άνοιξαν και πάλι οι αγορές μετά από τρεις ημέρες διακοπών λόγω εθνικής εορτής. Οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών κινήθηκαν ανοδικά μετά την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία έδειξε, ότι οι τιμές γης αυξήθηκαν για πρώτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ετών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, με τον Philippine Stock Exchange Index να σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών και σε ποσοστό 3,3%.

Στις ΗΠΑ, ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), σημείωσε άνοδο 1,2%, μετά την κυβερνητική έκθεση η οποία έδειξε ότι οι εργοδότες έκαναν λιγότερες προσλήψεις τον μήνα που πέρασε, από αυτές που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές.

Οι τιμές του χαλκού αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στη Ν. Υόρκη και στα 3,555 δολ., ενώ ο χρυσός άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα πλέον των 25 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα