Σημαντική άνοδος του γιουάν έναντι του δολαρίου

Στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων
Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 08:01

ΤΗ μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ σημείωσε το νόμισμα της Κίνας, γιουάν, πριν από την έκθεση του υπουργείου Οικονομίας των ΗΠΑ μέσα στις πέντε επόμενες ημέρες, η οποία ενδέχεται να πει ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της.

Το νόμισμα της Κίνας ακολούθησε και την ανοδική πορεία των άλλων νομισμάτων της Ασίας, με το δολάριο της Σιγκαπούρης και το ουόν της Ν. Κορέας, να αγγίζουν τα υψηλότερα επίπεδα από το 1997 και το ιαπωνικό γιέν να φθάνει στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Εκθεση των ΗΠΑ κατηγορεί την Κίνα για χειραγώγηση του νομίσματός της, το οποίο διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα προς όφελος των εξαγωγέων.

Το γιουάν σημείωσε άνοδο 0,06%, φθάνοντας στα 8,0067 ανά δολάριο στις 10:57 π.μ. στη Σαγκάη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το νόμισμα θα φθάσει στο 8 έναντι του δολαρίου αυτήν την εβδομάδα.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα άγγιξε επίπεδα ρεκόρ για πέμπτο έτος, καθώς οι εξαγωγές είχαν ως αποτέλεσμα άνοδο 10,2% του ΑΕΠ της Κίνας το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και με τον ταχύτερο ρυθμό μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα