Όμιλος ΕΛΠΕ: Συνεργασία BP με SGS για τα εκατομμύρια αδέσποτα

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 17:48
UPD:18:02
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Mε 1,8 εκατ. αδέσποτα σκυλιά και 2 εκατ. αδέσποτες γάτες - την ώρα που τα δεσποζόμενα ζώα είναι γύρω στις 750.000 - η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα, με πολλές πτυχές, από το σεβασμό και την προστασία της ζωής των ζώων (Διακήρυξη Δικαιωμάτων των Ζώων, Παρίσι 1978) μέχρι τον πολιτισμό, την αισθητική και τους κινδύνους στο οδικό δίκτυο.

Χ. Νικολάου - Εριέττα Κούρκουλου Λάτση - Ρομπέρτο Καραχάννας 

Για την επίλυσή του, το δίκτυο πρατηρίων καυσίμων BP συνεργάζεται με την φιλοζωϊκή ΜΚΟ SGS (Save a Greek Stray), που ίδρυσε η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση. Όπως αναφέρει στη «N» ο Ρομπέρτο Καραχάννας, γενικός Διευθυντής Διεθνούς και Εγχώριας Εμπορίας του Ομίλου Ελληνικά Πετρέ λαια, «ο Όμιλος είναι παντού, και βοηθά όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον, στην υγεία, στην κοινωνία. Δεν μπορείς να λες ότι είσαι μεγάλος και να μη συμμετέχεις στα κοινά. Για αυτό το λόγο δεσμευτήκαμε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων θα το εντάξουμε στον "χάρτη" των δράσεών μας...».

Eξηγώντας πώς συνδέεται το πρόβλημα με την οδική ασφάλεια, ο κ. Καραχάννας επισημαίνει ότι το φαινόμενο των αδέσποτων σε οδικούς άξονες που τα καθιστά επικίνδυνα τόσο για τη δική τους ασφάλεια όσο και για τους οδηγούς και συνεπιβάτες τους, απασχολεί σχεδόν όλους τους δήμους, οι οποίοι σύμφωνα με τον νόμο, είναι αρμόδιοι να διασφαλίζουν ότι δεν θα δημιουργείται (εντός των ορίων της διοικητικής τους αρμοδιότητας) κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία, καθώς και για την σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών, από την κυκλοφορία αδέσποτων ζώων, μεριμνώντας παράλληλα για την μεταφορά τους σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

«Αντιλαμβανόμαστε βέβαια όλοι ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη υποδομών αλλά και πόρων για τη σωστή λειτουργία και εφαρμογή του νόμου αυτού», σημειώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι ο Όμιλος ΕΛΠΕ και τα πρατήρια της BP υποστηρίζοντας το πρόγραμμα της SGS δεσμεύονται να βοηθήσουν στην εκπαίδευση του κοινού για τη σωστή διαχείριση τόσο των δεσποζόμενων όσο και των αδέσποτων ζώων. Mιλώντας με αριθμούς για το πρόγραμμα «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» ο κ. Καραχάννας σημειώνει ότι προσβλέπει όχι μόνο στη στείρωση, τον εμβολιασμό και την ηλεκτρονική σήμανση αλλά κυρίως στην εκπαίδευση του κοινού. Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπου και πραγματοποιήθηκε η 1η Δράση τον περασμένο Οκτώβριο, οι εθελοντές συνέλεξαν και στείρωσαν συνολικά 135 αδέσποτα σκυλιά ενώ ενημερώθηκαν πάνω από 1.200 μαθητές. O Όμιλος ΕΛΠΕ επιχειρεί, σύμφωνα με τον κ. Καραχάννα, μέσω του δικτύου ΒP, το οποίο του δίνει πρόσβαση σε κάθε Έλληνα, να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος πανελλαδικά, στους 325 δήμους στη χώρα μας.

«Θα συνεχίσουμε λοιπόν να στεκόμαστε στο πλευρό της Save a Greek Stray στηρίζοντας τόσο τις στειρώσεις όσο και τις ενημερωτικές της δράσεις ελπίζοντας ότι θα βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων και να μάθουμε πραγματικά τι σημαίνει να αγαπάμε τους τετράποδους φίλους και να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην εγκατάλειψη», καταλήγει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα