Ο Σ. Δήμας στη 14η σύνοδο της επιτροπής του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 13:33

Ο αρμόδιος για το περιβάλλον Επίτροπος της Ε.Ε., Σταύρος Δήμας, θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο υπουργικό σκέλος της 14ης συνόδου της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη (CSD), στη Νέα Υόρκη, από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2006.

Στη σύνοδο θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στα ζητήματα αειφόρου ενέργειας, αλλαγής του κλίματος, ατμοσφαιρικής ρύπανσης και βιομηχανικής ανάπτυξης. Ο Επίτροπος θα υποστηρίξει ενεργειακές πολιτικές που βελτιώνουν την πρόσβαση των φτωχότερων πληθυσμών στις ενεργειακές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιούν παγκοσμίως την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οδηγώντας σε καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Δήμας θα ανακοινώσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ενεργειακό τομέα, μέσω της οποίας θα διατεθούν 220 εκατομ. ευρώ για έργα βελτίωσης της πρόσβασης στην ενέργεια, ειδικότερα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως στην Υποσαχάρια Αφρική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα