OMV, Verbund: Προς δημιουργία συμμαχίας στην ενέργεια

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 13:49

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων για μια δυνητική συμμαχία, βρίσκεται η OMV AG, η μεγαλύτερη εταιρεία ενεργείας της Αυστρίας και η Verbund, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της χώρας, προκειμένου να καταστήσουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενεργείας, πιο κερδοφόρα, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός.

Οι εταιρείες, που εδρεύουν στη Βιέννη, δεν είναι έτοιμες να συζητήσουν μια πιθανή συνεργασίας, ανακοίνωσε σήμερα η OMV. Οι μέτοχοι θα ενημερωθούν για οποιαδήποτε συμφωνία, ανακοίνωσε από την πλευρά της η Verbund.

Οι πολιτικοί της Αυστρίας, επισπεύδουν μια συμμαχία, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kurier, το οποίο επικαλείτο πολιτικούς κύκλους. Η συνεργασία θα λάβει μορφή εταιρείας συμμετοχών ή εξαγοράς της Verbund από την OMV, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η αυστριακή κυβέρνηση κατέχει το 38% της OMV και το 51% της Verbund. Οι εταιρείες, έχουν συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία περίπου 29,4 δισ. ευρώ (37,5 δισ. δολ.).

Οι μετοχές της OMV, σημείωναν απώλειες 0,2%, φθάνοντας στα 56,33 ευρώ η μία στις 9:35 π.μ. στη Βιέννη, ενώ τις Verbund, σημείωναν άνοδο 3,3%, φθάνοντας στα 408,88 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα