Χ.Α.: Στα ύψη τράπεζες και τζίρος

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 12:49
UPD:12:51
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας βρίσκει τους επενδυτές με υψηλές προσδοκίες και διάθεση να ανοιχθούν και πάλι στο ρίσκο. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών το κλίμα αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ράλι των τραπεζών και την αισθητή ανάκαμψη του γενικού δείκτη, αλλά και στον εξαιρετικά «φουσκωμένο» τζίρο. 

Με τους «ταύρους» να έχουν οδηγήσει για τα καλά τις «αρκούδες» στο περιθώριο και με την αγορά να έχει σταθερά στραμμένο το βλέμμα στα σχέδια τραπεζών και ρυθμιστικών αρχών για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 3,54% στις 652,5 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 3,6% και εκείνος της μεσαίας καταγράφει άνοδο 3,7%. 

Οι τράπεζες κλέβουν την παράσταση με τον δείκτη τους να κάνει άλμα 8,9%. Εξακολουθεί πάντως να κινείται 43% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν πριν από ένα έξι μήνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τραπεζικές μετοχές συνιστούν φθηνή επενδυτική επιλογή. Εάν τα σχέδια, που θα τεθούν σε εφαρμογή για την ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κερδίσουν την εμπιστοσύνη της αγοράς, η διάθεση της αγοράς έναντι του τραπεζικού κλάδου θα μπορούσε να βελτιωθεί αισθητά. 

Άνοδο 3,9% σημειώνει και ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Στους μεγάλους πρωταγωνιστές της ημέρας περιλαμβάνονται επίσης οι κλάδοι τροφίμων και βιομηχανικών προϊόντων με άνοδο 3,3% έκαστος. Ο τελευταίος βρίσκει σαφώς στήριγμα και στην τελευταία έρευνα της IHS Markit, που έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα παρουσίασε το Νοέμβριο την καλύτερη εικόνα των έξι τελευταίων μηνών. 

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον ανεβάζει την αξία των συναλλαγών κοντά στα 33 εκατ. ευρώ στις 12:45 ώρα Ελλάδος. 

naftemporiki.gr  

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα