Ώθηση στο ευρώ, υπό προσωρινή πίεση το δολάριο

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 12:47
UPD:12:51
REUTERS/STOYAN NENOV

Ανοδικά κινείται σήμερα, Δευτέρα, το ευρωπαϊκό νόμισμα, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από το «πάγωμα» της επιβολής νέων δασμών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, όσο και από την πρόθεση της Ιταλίας να διαπραγματευτεί τη μείωση του ελλείμματος του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ευρώ ενισχύεται κατά 0,23% και διαμορφώνεται στο 1,1343 δολάριο, έχοντας ως υψηλό ημέρας το 1,1382 δολάριο.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, έναντι του ιαπωνικού γεν σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου, καθώς αυξάνεται κατά 0,24% στα 128,73 γεν.

Από την πλευρά του, ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος υπολογίζει την αξία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των κυριότερων νομισμάτων του πλανήτη, υποχωρεί κατά 0,36% στις 96,92 μονάδες.

Άλλωστε, το δολάριο διολισθαίνει κατά 0,55% έναντι του κινεζικού γουάν, κατά 1,2% έναντι του νοτιοαφρικανικού ραντ, κατά 1,4% έναντι του μεξικανικού πέσο, κατά 0,75% έναντι του αυστραλιανού δολαρίου και κατά 0,50% έναντι του νεοζηλανδικού δολαρίου.

Ωστόσο, οι αναλυτές θεωρούν ότι οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα θα εκτονωθούν πολύ γρήγορα, καθώς η Federal Reserve αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμη έναν γύρο αύξησης των επιτοκίων, τον τέταρτο από την αρχή του έτους.

Στο μεταξύ, η στερλίνα εμφανίζει νέες απώλειες, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν την καταψήφιση του σχεδίου Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων στις 11 Δεκεμβρίου, εξέλιξη η οποία φέρνει το Ηνωμένο Βασίλειο ένα βήμα πιο κοντά στο «άτακτο» και «ασύντακτο» Brexit.  

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα