Υπό την ΔΕΘ ΑΕ δύο εκθέσεις στη Φιλιππούπολη

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 17:40

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε τις Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών «Food tech» και Δομικών Υλικών-Επίπλων και Εξοπλισμού «Mebeltech» που πραγματοποιούνται υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ ΑΕ στην Φιλιππούπολη, και εγκαινίασε μαζί με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας S. Stanisev το ελληνικό περίπτερο.

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος στις εκθέσεις αυτές ως τιμώμενη χώρα με 60 επιχειρήσεις και φορείς της αγοράς, όπως ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τα Επιμελητήρια Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Κέρκυρας και Ζακύνθου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρισας.

Ο ΥΦΥΠΕΞ τόνισε ότι η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και αναδεικνύει στην πράξη το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο χωρών αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για την παρουσία του στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου, γεγονός που σηματοδοτεί την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα