Κώδικας δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών «Πολυμεσικής Πληροφόρησης»

Δημόσια διαβούλευση από την ΕΕΤΤ
Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 17:59

Τα σχόλιά τους επί του Σχεδίου Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Audiotex, Videotex και Premium Rate SMS-PSMS) μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τις 5 Ιουνίου 2006, στο πλαίσιο Δημόσιας Διαβούλευσης που διεξάγει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Οι υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης περιλαμβάνουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και αυξημένης τιμολόγησης, όπως υπηρεσίες ζωντανής συνομιλίας, λήψης πληροφοριών με χρήση μαγνητοφωνημένων μηνυμάτων, συνομιλίας περισσότερων των δύο συμμετεχόντων (Chat), παροχής ειδικού περιεχομένου μέσω Διαδικτύου κ.ά.

Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η θέσπιση κανόνων δεοντολογίας για την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών στο πλαίσιο της νομοθεσίας που σχετίζεται με τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες. Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω Κώδικας δεν αφορά στη ρύθμιση του περιεχομένου των υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης.

Στο Σχέδιο του Κώδικα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι γενικοί και οι ειδικοί όροι που πρέπει να εφαρμόζονται από τις εταιρείες κατά την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών, καθώς επίσης ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων του Κώδικα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα