Ρουμανία: «Λευκή Βίβλος» ξένων επενδυτών

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 10:01

Παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και τη σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που καταγράφεται στη Ρουμανία τα τελευταία χρόνια η χώρα θα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση της διαφθοράς και την εφαρμογή των κανόνων δικαίου.

Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων η αναθεωρημένη έκδοση της «Λευκής Βίβλου» με τίτλο: «¶μεσες λύσεις για την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Ρουμανία», που δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο Ξένων Επενδυτών της χώρας (Foreign Investment Council - FIC).

Στο κείμενο περιέχεται αξιολόγηση της προόδου που έχει καταγράψει η Ρουμανία σε επτά συγκεκριμένους τομείς, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα (1. Νομοθεσία, 2. Φορολογία, 3. Αγορά εργασίας, 4. Τραπεζικό σύστημα, 5. Εταιρική διακυβέρνηση και αγορές κεφαλαίου, 6. Περιβάλλον και 7. Διαφθορά) καθώς και οι συγκεκριμένες προτάσεις του Συμβουλίου για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στους τομείς αυτούς.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα