Munich Re: Χαμηλότερες απαιτήσεις, 41% η αύξηση των κερδών

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 10:14

ΑΥΞΗΣΗ 41% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλειών στον κόσμο, Munich Re, αποτέλεσμα των υψηλότερων ασφαλίστρων, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες απαιτήσεις.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 959 εκατ. ευρώ (1,2 δισ. ευρώ) από 679 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Munich Re, που εδρεύει στο Μόναχο. Κατά μέσον όρο, 12 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 699 εκατ. ευρώ.

Η Munich Re είχε κέρδη μετά από την αύξηση των ασφαλίστρων σε μερικούς τομείς αντασφάλισης πέρυσι, καθώς οι τυφώνες ρεκόρ, οδήγησαν υψηλότερα τις τιμές των συμβολαίων που διαπραγματεύθηκαν τον Ιανουάριο. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Nikolaus von Bomhard, 49 ετών, προέβλεπε τον Μάρτιο ότι φέτος τα κέρδη της εταιρείας θα αυξηθούν κατά 4,8%, φθάνοντας στα 2,8 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες για τις απαιτήσεις και τα κόστη των δραστηριοτήτων αντασφαλειών – όχι ζωής – άγγιξαν τα 92,2 σεντς για κάθε 100 σεντς εισόδημα ασφαλίστρων, χαμηλότερα από τον συνδυασμένο δείκτη του 96,5% το πρώτο τρίμηνο του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα