Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 11:30

ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ απεργία στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες, έχουν κηρύξει για αύριο ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Αιχμή του πλαισίου, που τα συνδικάτα προβάλλουν, είναι η υπογραφή ΣΣΕ, τα αιτήματα για ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων με 1.200 ευρώ εισαγωγικό κλιμάκιο στο Δημόσιο, περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των εσωτερικών κανονισμών εργασίας και σεβασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 το πρωί και η ΓΣΕΕ στην πλατεία Κοτζιά.

Με βάση και τις εξελίξεις στη συλλογική διαπραγμάτευση - διαβούλευση του 2006, η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει έως τις αρχές Ιουνίου τη σύγκληση πανελλαδικής διάσκεψης με τη συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών, των Νομαρχιακών Τμημάτων και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Στην Πανελλαδική Διάσκεψη θα καθοριστούν και θα εξειδικευτούν αποφάσεις για το άμεσο, επόμενο διάστημα, με σταθερή κατεύθυνση την κλιμάκωση των μορφών δράσης και των πρωτοβουλιών.

Στην απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ παίρνουν μέρος οι Ομοσπονδίες εργαζομένων στους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και στις Τράπεζες, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Τα συνδικάτα των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων έχουν τη διασφάλιση και διεύρυνση των οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, ενώ απορρίπτουν κατηγορηματικά τις λογικές επιβολής με Νόμους της εισοδηματικής πολιτικής και των εσωτερικών κανονισμών εργασίας.

Τα δρομολόγια

Σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του προγράμματος πτήσεων θα αντιμετωπίσουν αύριο Τετάρτη οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ). Μετά την εξέλιξη αυτή, αύριο θα εκτελεστεί μόνο μία πτήση ανά χώρα σε ό,τι αφορά τις διεθνείς πτήσεις και μία πτήση ανά προορισμό στο εσωτερικό.

Συγκεκριμένα ματαιώνονται συνολικά 51 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού μετ΄ επιστροφής, από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς από και προς τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Ρόδου, απ΄ όπου εκτελούνται τοπικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, θα εκτελεστούν κανονικά όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς Ηράκλειο και Ρόδο, κατόπιν ειδικής συμφωνίας εργαζομένων και διοίκησης.

Οι επιβάτες όλων των παραπάνω δρομολογίων έχουν ενημερωθεί έγκαιρα και προωθούνται στους προορισμούς τους με άλλες πτήσεις της εταιρείας.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Εν τω μεταξύ, ενώ βρίσκονται σε τροχιά συζητήσεων οι εργαζόμενοι με τις διοικήσεις στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, με αφορμή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και τους κανονισμούς λειτουργίας των επιχειρήσεων, τα συνδικάτα εξαγγέλλουν 24ωρη απεργία.

Χωρίς λοιπόν μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει η Αθήνα αύριο Τετάρτη, αφού ήδη στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ, ΟΣΕ, ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασίσει και το συνδικάτο της ΕΘΕΛ. Τέλος, σε στάσεις εργασίας προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Εθνική Τράπεζα

Τρίωρη στάση εργασίας (από τις 12.15 μέχρι 15.15) θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση ένταξης του ασφαλιστικού τους Ταμείου στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ και ΕΤΑΤ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα